з добром і миром

Ще з давніх – давен український народ славився своєю національною культурою, традиціями та звичаями.

Характерною прикметою новорічно - різдвяних свят стали колядування – давній звичай обходів хат із виконанням величально – поздоровчих пісень і речитативних віншувань та щедрування – звичай здійснювати церемоніальні обходи хат і бажати щастя членам родини й розквітання господарства.

Вважається, що чим більше колядників та щедрівників завітають до господи, тим вдалішим буде наступний рік.

Цього року колектив Сунківської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів приєднався до Всеукраїнської акції «Різдвяна колядка для воїнів АТО». Із різдвяно – новорічними вітаннями та побажаннями діти відвідали родини односельців – воїнів АТО : Вороніна Василя Миколайовича, Павлюка Леоніда Павловича, Бондаренка Володимира Анатолійовича, Кирика Миколи Миколайовича, а також завітали до військової частини м. Сміла А 3335. Ми віримо, що всі дитячі побажання здійсняться, і у наших воїнів – захисників все буде добре, а головне – настане мир на Україні.

Щирими словами та веселими піснями принесли школярі радість у сім′ї вчителів – пенсіонерів : Сегеденко Г.В., Прокоф′єва О.М., Дяченка В.В., Голобородька В.Г., Карпенко К.К., Криволап Н.Й., Демченко В.В., Тимошенко Г.Т., Порхун Г.Г., Зінченко Є.В.

Не обминули віншувальники своєю увагою і місцеві підприємства та організації, і привітали їх працівників із різдвяно – новорічними святами. Миру і злагоди всім українцям, добробуту, здоров′я на многії літа !

Кiлькiсть переглядiв: 210

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.