Зустріч по-демократичному

/Files/images/изображение_viber_2020-09-21_20-59-08.jpg

28 січня в Києві відбулася конференція відкриття 5 циклу програми «Демократична школа». До демократичношкільної родини приєдналася ще 61 школа. Сунківська школа І-ІІІ ступенів Смілянської районної ради Черкаської області є однією з шкіл-учасниць проекту.

«Демократична школа» реалізується Європейським центром імені Вергеланда – експертною організацією, яка заснована Радою Європи й Урядом Норвегії для надання підтримки в реалізації політики у сфері освіти для демократичного громадянства, прав людини й міжкультурного порозуміння.

За допомогою унікального «інструмента демократичного розвитку шкіл», розробленого спеціально для програми, ми разом з тренерами програми в школі змогли проаналізувати поточний стан справ і визначити напрями розвитку. Ми давали відповіді на запитання, що містилися в цьому інструменті, аналізували, на якому рівні розвитку кожного напряму перебуває наш заклад. Визначили, де він є достатнім, а хотілося би, щоб був високим. До роботи над програмою долучилися і учні, і батьки.

18 вересня відбулась зустріч шкільної команди «Демократичної школи» з тренерами-експертами Кирилом Єкимовим та Оксаною Червяковою. В ході зустрічі були остаточно виділені сфери змін та стандарти демократичної школи, яких ми хотіли б досягнути.

Дослідження показують, що громадянські компетенції є ключовими для досягнення успіху в демократичному суспільстві. Демократія в школі – це не вседозволеність і не безмежність прав. Це багато обов’язків для усіх залучених осіб.

/Files/images/изображение_viber_2020-09-21_20-59-18.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 144

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.